Friday, August 28, 2009

Taalding

From: Willem Ferdinand Jansen
Sent: Thu 8/27/09 2:50 PM
To: info@pauliencornelisse.nl

Geachte Paulien,

Uitverkoort zegt dat je wat? Ik heb het geschreven (een novelle met die titel), en de term is in opkomst sindsdien: ik ben uitverkoort, weet je? Wist je dat? Ik attendeer je, omdat taal echt je ding is, toch, zeg maar?

Het is niet om aan te horen, uitverkoort, nog erger is dat ik er mee begonnen ben. Als ik dat van te voren had geweten, dan had ik de hele tekst gedelete. Dat kan ik nu nog wel doen, maar er zijn ook papieren versies van het boek: Uitverkoort

Als je er een wilt voor je verzameling, zeg het maar. En ach, mischien is het ergens goed voor dat die kreet rond gaat. Alleen een bepaald soort mensen gebruikt het, u weet wel, die je niet bij de naam mag noemen. Door het te gebruiken worden ze nog irritanter, zodat we sneller de tolerantiegrens bereikten.

Groetjes,

Willem, Zoon van Jan

herrangschikken

From: WFJansen
To:: ...@hackers.nl
Subject: opdracht
Date: Thu, 27 Aug 2009 11:38:58 +0000

Geachte ,

Ik mail u voor het volgende; mijn boek staat niet in de toptienlijsten, terwijl dat wel zou moeten. Het is minstens net zo goed, en eigenlijk gewoon beter dan wat er nu in staat. Het betreft het fictie boek Uitverkoort

Kijk maar eens naar de lovende klantenbeoordelingen op bol.com. U zult het toch met me eens zijn: Uitverkoort hoort gewoon een bestseller te zijn, het is datgene wat Nederland nu nodig heeft. Maar het staat helemaal nergens in een toptien, zelfs niet van de Hardense Leesclub, eigenlijk alleen omdat mensen er niet vanaf weten.

Voor u moet het een koud kunstje zijn, om mij te plaatsen op nummer 4 van Ako, en bij Libris op 6. Ook maar bij de NRC op 3. Eens hij daar staat trekt het mensen, want lezers zijn eigenlijk als schapen. Als Uitverkoort uiteindelijk solide op 1 staat (door verkoop) deelt u in de winst.

Het is maar een onschuldig hackje toch? Het gaat niet om het achterhalen van de genetische afwijkingen uit het medisch dossier van ons Koningshuis, of het feit dat Balkenende fraudeerde op de VU, dan wel een ziekte overbracht op zijn schoonmaaksters. Ik hoop dat deze opdracht u aanspreekt, mocht u nog twijfelen dan zal de inhoud van Uitverkoort u wel over de streep trekken, deze is hier te downloaden.

Steeds minder tot schrijven in staat,

Uw Willem Jansen
(techneut-schrijver)

Friday, August 14, 2009

Buurtregisseur brengt weer aangrijpend drama

“Die negers in mijn Bijlmer zijn natuurtalenten, ik hoef maar heel weinig te sturen, ze snappen meteen wat de bedoeling is. Het gaat vaak in een keer goed mis, het zijn echt rascriminelen, hoor. Het is droombaan die ik heb; ik ben de PvdA veel dank verschuldigd.”